uit Breda zoekt een hondenoppas

Hallo, ik ben !

Beste,

Hierbij een introductie van onze 3 honden waarvoor we voor enkele dagen per week op zoek zijn naar iemand die individueel met hen wilt wandelen . Bij deze een omschrijving van Wayo, Soof en Lola.

Wayo is een reutje van ongeveer 4,5 jaar. Mix pitbull/labrador. In Belize (midden Amerika) heeft hij vanaf pups af aan aan de ketting gelegen voor ongeveer 1,5 a 2 jaar. Daarna is hij door ons van de ketting gehaald. Hij was ziek, verwaarloosd, mishandeld en niet gesocialiseerd. Het is een schat van een hond alleen hij gromt tegen alles wat hij eng vindt en dat is vrij veel. Lief tegen mensen, andere honden en katten. Helaas heeft hij ruim een jaar geleden  hersenbeschadiging opgelopen door een parasiet maar ondanks deze beschadiging is hij gelukkig. Zijn rechtervoorpoot heeft een afwijking naar rechts en loopt dus vaak rondjes naar rechts en is wat trager van begrip geworden.


Soof is een teefje van bijna 2 jaar en mix labrador pitbull. Als pup is ze gebeten door een krokodil toen ze ongeveer 3 maanden was. Soof is binnengebracht in het asiel in Belize en heeft hier 7 maanden gezeten. Doordat ruimtegebrek in het asiel zitten alle honden hierdoor minimaal 12 uur in een bench en anders in een kleine buitenkooi. Hierdoor had ze last van verlatingsangst maar dit is al stukken minder. De laatste 2 maanden (nadat we haar hadden geadopteerd en op alle papieren etc aan het wachten waren) ging ze dagelijks naar een daycare waar ze ook met haar hebben getraind. Achteraf hoorden wij dat dit trainen gebeurde door harde correcties en dat ze eigenlijk nog steeds de commando's niet kende. Bijvoorbeeld bij down trokken ze haar naar beneden maar wat down betekende leek ze niet te begrijpen.

Soof was onzeker maar heel erg vrolijk en vol liefde.  Soof lijkt altijd 'aan' te staan. Ze wil continu aandacht, lijkt alles leuk te vinden, zit vol energie en vindt vooral rust als ze op haar plaats 'moet' of wij bij haar zijn. Als ze los is, vertoont ze sinds kort wat vervelend gedrag naar andere honden wat voort komt uit onzekerheid.  Daarnaast lijkt ze een jachtinstinct te hebben en reageert op andere beesten zoals katten, eenden etc. Hierdoor laten we haar niet meer los, maar maken we grote wandelingen of fietstochten met haar. Ze wilt heel graag voor de baas werken en is dol op deze 1 op 1 aandacht. 

Soof was erg lief voor Wayo. Echt een revalidatiemaatje maar ook te druk voor hem.  Hierdoor besloten we om er nog een jong teefje bij te nemen zodat Soof haar energie kwijt kon en Wayo meer rust zou vinden. Dit werd Lola.

Lola is een teefje van 1 jaar. Mix misschien pitbull/stafford met podenco. Lola is van nature rustig en is van weinig dingen onder de indruk. Ze is als pup van 6 maanden in Spanje op straat gevonden en woont sinds eind mei 2019 bij ons. Lola is thuis dominant over Soof maar toont buiten naar andere honden geen dominant gedrag.

Soof en Lola vertonen sinds kort roedelgedrag bij de uitlaatservice en vandaar dat 1 op 1 wandelingen beter zijn voor ze en we op zoek zijn naar iemand die van honden houdt en ze de aandacht en wandelingen wil geven als wij aan het werk zijn.

We kijken graag uit naar je reactie en wellicht een kennismakingsgesprek,

Groetjes Rogier en Irene

Plaatsingsdatum: 19 januari 2020

Contact met Irene

Meld je aan

Samenvatting

Woonplaats Hondenoppas werk Breda (4818TG)
Provincie Noord-Brabant
Naam hond
Aantal honden
Geslacht hond Reu
Oppaslocatie Geen voorkeur
Honden gewend aan kinderen Nee
Honden gewend aan katten Nee
Honden gewend aan honden Nee
Hond geholpen Nee

Gebruiker

Beantwoorde berichten %
Gemiddelde reactietijd
E-mailadres Geverifieerd
Lid sinds Januari 2020
Laatst bijgewerkt Januari 2020
Laatste keer ingelogd

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst.

Nadat je contact opgenomen hebt kun je hier een beoordeling plaatsen.

In contact komen

Contact met Irene

Meld je aan

Ben jij op zoek naar hondenoppas werk in Breda?

Wij hebben het meest complete aanbod van hondenoppasadressen door heel Nederland. Ben jij op zoek naar hondenoppas werk in Breda, dan is de kans groot dat je dit op Hondenoppasgezocht.nl gaat vinden!

U zoekt een hondenoppas in Breda?

Direct naar de hondenoppas zoeken pagina gaan!